Lider Kompresör
Pistonlu Serisi

Pistonun alt ölü noktaya hareketiyle Atmosfer gazı emilirek kuru hava filtresinde temizlenir ve emme sübaplarından geçer, pistonun üst ölü noktaya hareketiyle birlikte basma subapları ile sıkıştırılır. Pistonlu kompresör kafa bloğu, elektrik motoru kayış-kasnak sistemi yardımı ile tahrik edilir. Kafa bloğunun, pistonlarla silindirler arasında ve krank ana ve yatak rulmanlarının yağlanması amacıyla denenmiş markaların özel olarak ürettiği Pistonlu kompresör yağları biyel kollarındaki yağlama çubukları sayesinde çarpmalı yağlama sistemiyle yağlanırlar.

Eğer kompresör tek kademeli ise basma subaplarının bastığı basınçlı hava, önce bir kollektör yardımı ile toplanır ve daha sonra çekvalf sisteminden geçirilerek hava deposuna yönlendirilir. Depoya giriş öncesindeki çekvalf, depoda bulunan basınçlı havanın geri dönüşünü engeller. Ayrıca duruş anında kollektör ve pistonların üzerinde kalan basınçlı havanın tahliyesi bazı tiplerde basınç otomatiği ile bazı tiplerdeyse selenoid valf yardımıyla yapılmaktadır.

Kompresör çift veya üç kademeli ise, alçak basınç kademelerinin bastığı hava daha sonra ikinci veya üçüncü kademelere ara soğutucu sistemiyle aktarılır ve daha sonra yine bir kollektörde toplanarak çekvalfden geçirilir, hava deposuna yönlendirilir.

Depo içerisinde doğal olarak yoğuşan Atmosfer gazı içindeki su buharı, daha sonra depo altındaki su tahliye vanaları ile atılmaları sağlanır. Bu sayede bir kısım nemi tutulmuş olan hava, kullanıma sunulmuş olacaktır.

Ayrıca ihtiyaç doğrultusunda, sistem nem ve su rahatsızlığı yüksek olan işletmelerde, kompresör sonrasında basınçlı hava kurutucusu kullanılabilir.


Captcha


E-Kataloğu görüntülemek için tıklayınız...